Pathseekers my soulmate

Viddjá

2019-08-28 

 

SE50600/2019

INDEX 112

HD-A (A+A)

ED-UA (0+0)

PRA-prcd, hereditärt fri

DE, hereditärt fri

LD STARTKLASS 

RLD N

RLD F


Valpklass 1: HP, BIR & BIG 2

Unghundsklass:

1a tik, excellent, Nordic Dog Show Västerås

2a tik, Tollarspecialen 2021

Öppenklass:

2a tik, excellent & CK, 4e bästa tik, reserv CACIB Internationell Herning, Danmark 

3a tik, excellent, Nordic Dog Show, Herning, Danmark

Lydnadsklass 1, 251p

BPH med skott

Används i praktisk jakt

RLD N RLD F LD STARTKLASS

höst viddja_edited.jpg
herning.JPG
tollarsp.JPG

OM VIDDJÁ:

 

Viddjá är min egna lilla arbetsmyra som har allt man kan önska sig av en riktigt duktig apportör & tävlingshund. Hon är en otroligt positiv hund med mycket energi som gör allt arbete med full fart & fokus. Hon gör alltid sitt bästa för att förstå uppgiften & för att göra rätt. Hon har tävlat framgångsrikt i lydnad, rallylydnad & även visat upp sig på utställning med flera Excllent, även CK & reserv CACIB. Vi tränar inför att starta jaktprov tillsammans då hon även används vid praktisk jakt & har även då visat sig vara en riktigt duktiga apportör, även när det väl gäller.

Hon har alltid spontant apporterat vilt med ett fast grepp & med fina avlämningar i hand. Hon har en fin lekfull tolling, är stadig vid skott & kast & har en fin sökförmåga. 

Till vardags är Viddjá mjuk & följsam. Hon är lyhörd så jag kan lätt ha henne lös. Hon är en hund som tar för sig av livet & kan ibland vara lite framfusig i sitt sätt. Hon är en typisk tollare & struntar i andra människor som vill hälsa & klappa på henne. I hennes ögon är matte det viktigaste.
 
Hon är pigg & alert i både arbete & lek, hon ger aldrig upp i första taget. Hon har alltid varit envis & sett till att nå sina mål. Därför är hennes fina av & på knapp ovärderlig då hon lätt kan växla mellan hög aktivitet till vila utan bekymmer.
Hon går bra ihop med andra hundar, alla typer av människor & barn. Även med andra djur så som katter, höns, får & grisar som finns här på gården. Hon är otroligt smart & vet vad som är rätt & fel utan att man behöver säga till.
Hon är miljöstark, orädd, glad, lättlärd, lyhörd & nyfiken. En riktig guldklimp helt enkeklt, min stjärna!
5E0C136F-68BA-44FF-802E-EADBC3279681.JPG
FF327849-D2D5-4480-AC35-9D549466982C.JPG