top of page

Det är vi som är

Björnhedens

Kennel

D0D7DAD9-62E2-4F10-ABD9-681DBB16DAD9.JPG

Mitt namn är Angela Olsson, jag är 24 år & bor på vår gård Björnheden som ligger i Torsby kommun i de värmländska skogarna. Hemma hos oss finns även min sambo Martin, våra 2 tollare, 1 border collie, 1 gråhund, 3 katter & några lantbruksdjur. Jag har varit en riktig djurälskare & framförallt hundnörd hela mitt liv. Familjens första hund var en portugisisk vattenhund, sedan blev det en powder puff, men det var inte förrän holländare & schäfer kom in i bilden som jag blev intresserad av hundträning på riktigt. Då köpte jag min första egna hund, i januari 2018, som är min älskade Nova.

 

Jag förstod ganska snabbt att Nova inte skulle vara min sista tollare & i oktober 2019 åkte jag till Östersund för att hämta hem nästa, Viddjá. Viddjá & Nova är världens bästa vänner & det kommer bli lika tungt för mig som dem den dagen inte båda finns i livet längre.

Våra huvudsysslor är jakt & apporteringen, men eftersom tollaren är den perfekta allround hunden är vi även iväg på utställningar i hela Norden, vi tävlar lydnad & rallylydnad & däremellan går vi lite viltspår eller tränar agility. Ni kan också hitta oss i naturens & dess allra mysigaste eller häftigaste platser, där trivs vi som bäst. Tälta, vandra & fara på spontana utflykter är bland det bästa vi vet när vi inte strosar runt i värmlandsskogen. 

Björnhedens kennelnamn är registrerat i FCI & är därmed även godkänd för uppfödning hos Svenska Kennelklubben.

Hos oss växer valparna upp inomhus & som en familjemedlem. De får mycket kärlek redan från start, vilket är självklart för oss. De är en familjemedlem likt alla andra i hushållet. De lär sig då även väldigt snabbt allt som händer i ett hushåll & vänjer sig vid ljud som dammsugare, kastruller som skramlar, tv, radio, you name it! De får även träffa katter & socialisera sig tillsammans med de andra hundarna av olika raser. Detta gör dem till trygga individer när de skall flytta till sina nya hem där det kommer finnas ännu mer att utforska som liten valp. 

De avmaskas 3 gånger här under de 8 veckorna, klorna klipps & de får följa med på bilturer & skogsutflykter tillsammans med de andra hundarna. När de närmar sig 8 veckor vaccineras & chippas dem hos veterinären där de även blir undersökta så att allt står rätt till. Veterinärbesiktningen får valpköparna med tillsammans med stamtavlan & vaccinationsintyget vid leverans tillsammans med resten av valppaketet. 

VÅRA HUNDAR ÄTER MONSTER PET FOOD

Facetune_24-09-2022-17-58-27.jpg
bottom of page