Chroje Jippie 

2017-11-15 

 

SE10292/2018

INDEX 114

HD-A (A+A)

ED-UA (0+0)

PRA-prcd, hereditärt fri

DE, hereditärt fri

Ögon-UA

LD STARTKLASS 

RLD N

RLD F

Tävlar lydnad klass 1

Startad tollingjaktprov NKL

Working Test NKL uppflyttad

JKL Very Good 

BIR valp x2 varav en på Nordic Dog Show

BIR vuxen inoff

BPH med skott

Medverkar vid skyddsjakt av fågel

supernova

RLD N RLD F LD STARTKLASS

höst nova2.JPG
pomppa.JPG
årsm.JPG
ank.jpg
IMG_4813.jpg

OM NOVA:

Nova är min första egna tollare & det är hon som är grunden till att vi är där vi är idag. Hon kom in som en underbar stormvind i mitt liv & ändrade allt till det positiva

Nova är mamma til vår fösta kull, SUPERKULLEN.

Hon var redan som valp otroligt trygg, framåt & nyfiken. Hon ville vara med på allt & älskade att testa nya saker, alltid villig att lära mer! 

 

Hon är fortfarande den där glada galna hunden som vill lära, träna, trixa & göra allt för sin matte. Hon är lättlärd, lyhörd, pigg & alert i både arbete & lek. Hon är av, vad jag brukar kalla det, sportmodellen av tollare. Mer liten & nätt men snabb som tusan. Hon ger heller aldrig upp i första taget.

 

Men hon har heller inga problem att på kvällen ligga i soffan tillsammans med oss andra trots sin speedade stil. Hennes fina av & på knapp är ovärderlig då hon lätt kan växla mellan hög aktivitet & vila utan bekymmer.

Hon går bra ihop med andra hundar,  människor & barn. Men hon är en otrolig människokännare & känner av direkt om någon är osäker, tillexempel hundrädd. Då gör hon det smartaste hon kan göra, håller sig undan för att inte hamna i konflikt. Hon går även bra ihop med andra djur så som katter, höns, får & grisar som finns här på gården. Hon är otroligt smart & vet vad som är rätt & fel utan att man behöver säga till.
Hon har tävlat framgångsrikt i både lydnad & rallylydnad & varit på utställningar. Hon är även startad på jaktprov som junior men utan pris tyvärr, men det var en bra upplevelse & ett kvitto på vad vi behövde jobba mer på & det gör vi nu. Utöver det lägger vi viltspår, apporterar för det mesta & lägger mycket krut på lydnad.
Hon är miljöstark, orädd, glad, lättlärd, lyhörd, speedad & nyfiken. En riktigt lycklig varelse som för det mesta svävar runt på denna jord tillsammans med oss! Underbar & helt fantastisk!